NEFİS Mİ NEFİS HARF PASTA, PASTANEDEN ALMIŞ GİBİ!!!
HARF PASTA TARİFİ
PANDİSPANYA İÇİN;
4 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı un
KREMA İÇİN:
3,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
2 yumurta sarısı
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
2 kaşık sıvı krema
1 poşet toz kremşanti
1.Yumurtanın sarısı ve akı ayrılır.
2.Akı tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpılır.
3.Sarısı toz şeker ile açık renk olana kadar çırpılır.(Çırparken sıcak su eklenir ki şeker çabuk erisin.)
4.Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpılır.
5.Bu karışım yumurta akına ilave edilir.
6.Spatulayla hafifçe karıştırılır.
7.Karışım tepsiye dökülür.
8.170°C önceden ısınmış fırında 20dk pişirilir.
KREMANIN HAZIRLANIŞI;
1.kremayı hazırlamak için 4 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta(Buğday nişastası ve ya mısır nişastası),
6 yemek kaşığı toz şeker, 2 adet yumurta sarısı son olarak da 3,5 su bardağı sütü ilave ediyoruz. Ocağı açmadan önce malzemeleri tel çırpıcı ile karıştıralım.
2.Tencereyi ocağa alalım, krema koyulaşıp göz göz olmaya başlayana kadar karıştıralım.
3.Kremayı ocaktan alıp, 1 paket vanilya ekleyelim. Soğumaya bırakalım.
4.Soğuyan kremaya 2 kaşık sıvı krema ekleyelim ve mikserle ipeksi kıvama gelene kadar çırpalım.
5.Buzdolabında soğumaya bırakalım.
6.Buzdolabında Soğuyan kremaya 1 paket krem şanti ekleyip mikserle ipeksi kıvama gelene kadar çırpalım.
Bu tarifi denedim çok güzeldi tadıda efsaneydi yapmanızı tavsiye ederim😊😊😍😍
YanıtlaSil